Játtað í:
2009

Granskingarøki:
Náttúra og náttúrutilfeingi

Verkætlanarslag:
Ph.d.verkætlan

Verkætlanarheiti:
The fatty acid TTA in a dynamic production of Atlantic Salmon (Salmo salar)

Játtanarnummar:
0414

Verkætlanarleiðari:
Regin Arge

Stovnur/virki:
Fiskaaling

Verkætlanarskeið:
1.8.2009 - 31.12.2017

Stuðul úr Granskingargrunninum:
171.000 kr.

Verkætlanarlýsing:
Nofima Marin gjennomfører et strategisk instituttprogram med tittel OPTIPROD i perioden 2007-2010. Dette er et grunnleggende prosjekt der målsetningen er å bidra med ny og integrert forståelse av vekst hos oppdrettslaks, og kunnskap om hvorledes en dynamisk sammensetning av fôret kan tilpasses ulike fysiologiske og miljømessige forhold for å sikre en optimal og stabil produksjon. Internasjonal samarbeidspartner er IFREMER i Frankrike. Regin Arge har deltatt på dette prosjektet som forsker III siden 2008, men er nå flyttet til Færøyene.

I PhD-arbeidet er det planlagt at Regin Arge vil studere den bioaktive fettsyren TTA (tertradecylacetic acid) som fôrtilsetning til atlantisk laks.

Følgende arbeider er planlagt:

-Bearbeide et dose-respons forsøk.

-Studere om økt energiomsetning hos laks om våren (forårsaket av TTA i fôret) reduserer frekvens tidlig kjønnsmodne 0+ hanner påfølgende høst.

-Studere effekten av TTA på peroksisomal betaoksydasjon og fettsyremetabolisme i hjertet.

-Gjennomføre og modellere utvasking av TTA fra muskel og hjerte.

Forsøk og uttak blir utført på Nofima Marin sin forsøksstasjon på Averøy. Laboratorie-arbeidet vil hovedsakelig bli utført utført på Ås (Nofima Marin).
Støða:
Liðug

Avrik:
Ph.d.ritgerð varð vard 4. mai 2018. Heitið á ritgerðini er: “Tetradecylthioacetic acid (TTA) – A functional feed ingredient for Atlantic salmon affecting early sexual maturation, cardiac robustness and β-oxidative capacity”.<< Back
Administration     English