Játtað í:
2005

Granskingarøki:
Samfelag

Verkætlanarslag:
Verkætlan

Verkætlanarheiti:
Avlamispensjónistar í Føroyum. Ein kanning av livikorunum hjá avlamispensjónistum í Føroyum.

Játtanarnummar:
0506

Verkætlanarleiðari:
Olga Biskopstø

Stovnur/virki:
Granskingardepilin, Klaksvík

Verkætlanarskeið:
2005-2007

Stuðul úr Granskingargrunninum:
45.000 kr.

Verkætlanarlýsing:
Projektet ”Invalidepensionister på Færøerne – en levekårsundersøgelse” vil undersøge den økonomiske og sociale situationen hos ivalidepensionister, som modtager mellemste og højeste invalidepension.

Der er nærmest ingen tradition for analyser af levekår hos marginale grupper på Færøerne, og dette projekt har derfor som ambition, først og fremmest at beskrive invalidepensionisters levekår. Dette vil blive foretaget på både et kvantitativt såvel som kvalitativt grundlag. Den kvantitative del har som formål at give et billede af invalidepensionisterns socio-økonomiske forhold, og sammenligne dette med andre socialgrupper. Datagrundlaget vil her være en systematisering af det eksisterende datamateriale, som forefindes på Færøerne. Den kvalitative analyse vil se på invalidepensionisters socio-økonomiske forhold med baggrund i deres egne udsagn. Denne del af analysen vil være baseret på semi-strukturerede interviews, med betoning af en række faktorer af betydning for deres personlige og identitetsmæssige udvikling af et mindre antal invalidepensionister, dvs. deres boligforhold, deres tilknytning til arbejdsmarkedet, samt deres sociale netværk.

Analysen skal fungere som et startskud for mere systematiske analyser af sociale- og velfærdsmæssige forhold på Færøerne.

Støða:
Liðug<< Back
Administration     English